Ce reprezintă Codul QR?

QR Code (prescurtat de la Quick Response Code) este o marcă pentru un tip de cod de bare (sau cod de bare bidimensional) în primul rând proiectat pentru industria de automobile din Japonia. Un cod de bare este o etichetă optică poate fi citită automat, care conține informații despre elementul la care este atașat. Un cod QR utilizează patru moduri de codare standardizate (numeric, alfanumeric, octet / binar) pentru a stoca date eficient; Pot fi utilizate și extensii.

Sistemul de cod QR a devenit popular în afara industriei automobilelor, datorită lizibilității sale rapide și de o capacitate de stocare mai mare în comparație cu coduri de bare standard de UPC (universal product code). Aplicațiile includ urmărirea produsului, identificarea elementelor, urmărirea timpului, managementul documentelor și un mod general de comercializare.

Un cod QR este format din pătrate și/sau cercuri de diferite culori aranjate într-o grilă pătrat pe un fundal, care pot fi citite cu ajutorul unui dispozitiv de formare a imaginii, cum ar fi un aparat de fotografiat, și procesate cu ajutorul de corectare a erorilor Reed-Solomon, până când imaginea poate fi interpretată în mod corespunzător. Datele necesare sunt apoi extrase din tipare, care sunt prezente în ambele componente orizontale și verticale ale imaginii.

Cum este structurat codul qr

Aceasta este explicația dată de Wikipedia, în zilele noastre toate explicațiile de mai sus se rezumă la 2 lucruri, un telefon mobil fie el cu Android sau iOS și un cod QR generat gratuit pe un website. Codul QR se poate atașa unei cărți de vizită, unui meniu într-un restaurant, unei broșuri, flyer, pliant sau orice material promoțional și când este scanat cu telefonul mobil te poate duce la o promoție sau orice pagina de internet, se poate atașa un logo, text, număr de telefon, poem, sau orice paragraf doriți, atâta timp cât se încadrează în 4296 caractere alfanumerice de text oarecare.

Detalii QR Code

 

Putem intra în mai multe detalii legate de codul QR, nu trebuie neapărat să știți aceste amănunte ca să puteți genera și folosi codurile QR.

Codurile QR sunt compuse din pătrate, cu un număr egal de rânduri și coloane și cu un set de dimensiuni fixe:  de la 21 la 177 rânduri / coloane, în creștere în trepte de câte patru. Fiecare configurație se numește o versiune. Cu cât mai multe rânduri / coloane, cu atât mai multe date codul poate stoca.

Aici este un rezumat al versiunilor:

Versiunea 1 are 21 rânduri și 21 de coloane, și pot codifica până la 25 de caractere alfanumerice
Versiunea 2 are 25 de rânduri și coloane 25, și poate codifica până la 47 de caractere alfanumerice
Versiunea 3 are 29 rânduri și 29 de coloane, și pot codifica până la 77 de caractere alfanumerice

Versiunea 40 are 177 rânduri și 177 de coloane, și pot codifica până la 4.296 de caractere alfanumerice

A nu se confunda numărul de rânduri și coloane cu dimensiunea imaginii codului QR. Dimensiunea pixelilor codului este determinată folosind CHS, ca de obicei.

API-ul va determina ce versiune sa utilizeze, în funcție de cantitatea de date pe care le furnizați.

Versiunea de cod corespunzătoare QR va fi returnata în funcție de numărul de caractere pe care le oferă. De exemplu, dacă furnizați 55 de caractere alfanumerice, veți primi un cod QR Versiunea 3, cu toate că acest lucru se poate schimba dacă specificați o corecție a erorilor (CE), nivel explicit folosind parametrul chld.

Înainte de a genera codul QR, ia în considerare ce tip de dispozitiv este folosit pentru a citi codul: cele mai bune cititoare de coduri QR sunt capabile să citească versiunea cu 40 de coduri; Dispozitivele mobile ar putea fi capabile de citirea până la versiunea 4.

Echipa BLike Development folosește foarte des codurile QR și încurajează și clienții și colaboratorii să le folosească de asemenea.
Succes!