Apple şi Samsung, cei mai mari producători de telefoane inteligente, continuă lupta patentelor pentru produsele din gamele Galaxy, iPad şi iPhone. Cel mai recent proces a fost câştigat de Apple, dar războiul încă nu s-a încheiat.

Cam așa suna un articol dintr-un ziar cunoscut. Dar dacă acești doi giganți sunt mână în mână pentru a-și vinde produsele într-un timp cât mai scurt, chiar nu mai sunt alte mărci de telefonie mobile! Până și în service-uri văd peste 80% Samsung sau Apple. Și atunci, totuși dacă sunt cele mai reușite terminale de ce le văd în service-uri. O fi pentru că dețin monopolul iar cei ce achiziționează telefoane mobile nu mai văd altceva sau nu sunt chiar atât de bine puse la punct.

Un lucru care este evident dar nebăgat în seamă, când cei de la Samsung se lăudau cu noul Galaxy S III, Apple se pregătea de o lansare a noului Iphone 5, asta se întâmpla în 2012. Iar 2016 a fost lansat S7 respectiv S7 edge. Unde e graba? Nu își pune nimeni întrebarea cât de apropiate sunt cele 2 branduri. 7 sau S7, 7 Edge sau 7 plus, până nici în prețuri nu mai văd o diferență așa mare. Și probabil mai sunt destule asemănări, organizatori de concursuri oferă Samsung sau Apple, până și în punga de chips-uri găsim coduri promoționale care îți oferă șansa de a câștiga noul Samsung respectiv Apple, ca să nu mai vorbim de promovarea țigărilor.

Nimeni nu mai așteptă lansarea noului HTC, Nokia, Asus, Blackberry etc. și ar fi păcat să “moară” piața în favoarea unuia sau a altuia. Până și noi ca tehnicieni GSM ajungem să ne plafonăm, începem să ne axăm doar pe anumite branduri. Și aș putea scrie rânduri întregi despre marele duel Samsung vs Apple care aduce până la urmă a consiprație. În curând vom conduce mașini Samsung/Apple, ne vom îmbraca identic și ne-am putea duce într-o cafenea Samsung/Apple pentru că Starbucks este prea “ieftin”.

Oricum nu mă simt capabil să ridic în slavi un anume brand de telefonie mobilă. Alegerea aparține fiecăruia și ar fi mai corect să alegem decât fim “aleși”. Doar aș prefera ca totuși să mai existe și peste 10 ani un “buchet” de echipamente GSM din care să am de ales!

Succes tuturor în găsirea gadgetului favorit!

Echipa BLike GSM