În iunie 2016, Google a anunțat că modul în care utilizatorii adaugă Google Maps pe site-ul lor este defectuos. În continuare, noii utilizatori vor avea nevoie de Google Maps API Key. Asta înseamnă ca momentan cel puțin utilizatorii existenți în Google Maps nu sunt afectați – hărțile afișate în prezent pe site-ul tău vor continua să funcționeze. Cât vor continua să funcționeze nu se știe. Sfatul nostru este să fiți pregătit pentru schimbări și să vă luați acum o cheie API Google Maps. Dacă doriți să adăugați o nouă hartă pe site, alegerea este in mâinile tale – aveți nevoie de acea cheie API sau nu de hărți. Vom parcurge pașii necesari pentru achiziționarea unei chei API Google Maps.

Obținerea unei chei API Google Maps

Acum există un număr de API-uri suportate de dezvoltatorii Google. Dacă doriți să afișați hărți aveți nevoie de cheia Google Maps JavaScript API. JavaScript API-ul Google Maps este împărțit în două planuri: Standard și Premium. Cei mai mulți dintre voi vor dori să opteze pentru planul standard. Acesta vă oferă acces gratuit până la 25.000 de încărcări pe hartă pe zi. Dincolo de asta, trebuie să plătiți 0,50 USD pentru 1.000 de vizionări suplimentare, până la 100.000 de vizionări pe zi.

Primul pas este să obțineți cheia API Google Maps. Înainte de a putea face oricare dintre aceste lucruri, aveți nevoie de un cont Google – puteți să îl creati gratuit făcând click aici. Cu toate acestea, presupunem că majoritatea dintre dvs. au deja un cont Google, așa că să trecem la pasul următor. Când sunteți conectat(ă) la Google, mergeți la pagina API Javascript Google Maps – link aici. Derulați în jos pe pagină, apoi faceți clic pe butonul albastru, Get a Key.

Aceasta va deschide o casetă lightbox. În partea de sus, veți putea oferi proiectului un nume. Pentru a continua, trebuie să fiți de acord cu Termenii și condițiile Google, apoi faceți clic pe Creați și activați API.

După câteva secunde Google va genera cheia API-ului Google Maps. Copiați și păstrați-l undeva în siguranță pentru utilizare ulterioară.

Protejați cheia API Google Maps

Următorul pas este îmbunătățirea securității noii aplicații. Asta înseamnă să dați click pe butonul API Console direct sub cheia API.
api key google maps

Aici puteți restricționa utilizarea API-ului numai pe site-ul dvs. Acest lucru înseamnă că niciun utilizator neautorizat nu poate să dețină cheia dvs. API sau să o utilizeze pe propriul website generând costuri suplimentare în cazul în care sunteți facturat. Din fericire, acest lucru este foarte ușor de făcut. Pe fereastra pe care tocmai a deschis-o Google pentru dvs., găsiți secțiunea Restricții cheie.

Dacă dorești doar să afișezi hărți pe site-ul tău WordPress, selectați opțiunea HTTP Referrers (site web).

Aceasta va deschide un câmp nou pentru a vă adăuga domeniul (domeniile). Asigurați-vă că le adăugați în formatul dorit: *.blike.ro/*

Formatarea se poate face ca in imaginea de mai jos:
cum se obtine un api key gratuit pentru Google Maps Când ați terminat, apăsați butonul Salvare. Acum trebuie să așteptați câteva minute pentru ca modificările să fie implementate apoi aveți libertatea de a utiliza cheia API nou creată pentru a adăuga Google Maps pe site.


Dacă dețineți mai multe chei API pentru diferite domenii, puteți redobândi credentialele acestor chei dacă accesați linkul: Google Maps Api Keys

Va putem ajuta sa instalati si configurati Google Maps pe site-ul dumneavoastra, consultati serviciile BLike Development.