adaugare-certificat-ssl-la-site-ul-tau

Din momentul în care te-ai logat pe un site sau ai făcut o comandă online, datele tale personale sunt văzute de persoana care deține site-ul. Nu este 100% sigur că site-ul este protejat până când deținătorul site-ului a introdus SSL sau HTTPS pentru a proteja aceste date.

HTTPS este o metodă populară pentru encriptarea datelor. Mulțumită acestei metode, persoanele care intenționează să fure datele (cunoscuți sub numele de hackeri) o să le fie mai greu în încercarea de a fura datele. SSL este o identificare unică pentru fiecare site, care detectează dacă un site folosește HTTPS fals (fake) iar utilizatorii sunt informați să nu își divulge informațiile pe site-ul respectiv.

Ce este SSL?

SSL (Secure Socket Layers) a fost inițial o metodă simplă, introdusă de Netscape Communications în 1994. Această metodă a devenit populară foarte repede, iar în 1996 s-a efectuat o revizuire, astfel, versiunea mai nouă 3.0 a fost introdusă pentru o securitate mai bună. Totuși, acesta încă avea niște vulnerabilități astfel în 1999 a fost îmbunătățit de către Internet Engineering Task Force (IETF).

Ce face certificatul SSL?

SSL encriptează datele de la server către browser, ceea ce înseamnă că nu vei vedea informația într-un format text. Ceea ce vei vedea va fi un șir de numere, litere chiar și cuvinte pe care nu le poți citi.

Setări WordPress necesare pentru SSL și HTTPS

Cel mai comun scenariu HTTPS este când deschizi un site nou și vrei să adaugi HTTPS pe fiecare pagină, tot ce trebuie să faci este să dai update la URL-ul.

Fii sigur că ai setat un back-up pentru site-ul tău pentru a-ți salva datele oricând apare o problemă. După îți poți adăuga SSL și ajusta setările de la WordPress pentru a redirecționa HTTP la HTTPS.
Instalarea SSL pe un site sau pe mai multe site-uri este foarte simplă, trebuie să deschizi fișierul wp-config.php și să introduci codul următor:

define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

Acest cod trebuie pus deasupra linie „Stop editing”. Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să setezi 301 redirecționări pentru ca fiecare vizitator să vadă că site-ul tău este sigur.

Pentru cele redirecționări 301 trebuie să adaugi în fișierul .htaccess codul următor:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule^(.*)$ https://www.siteulmeu.ro/$1 [R,L]

Modifică „siteulmeu.ro” cu numele domeniului tău și port-ul de la switch cu 80. Reîncarcă pagina și vezi dacă un lacăt verde apare lângă link, acesta indică faptul că site-ul tău este sigur.