Website-uri non-HTTPS etichetate de Google Chrome ca fiind „nesigure“.
Lipsa certificatului SSL respectiv criptarii web va începe sa afiseze avertismente în browser-ul de la Google.
Pe 31 ianuarie 2017, a fost lansata versiunea 56 a popularului browser web Google Chrome. Exista o schimbare semnificativa la modul în care afiseaza site-urile care nu utilizeaza HTTPS, de asemenea, cunoscut sub numele de SSL. Aceasta schimbare poate confunda vizitatorii site-ului dvs. sau sa va surprinda daca nu-l asteapta.
Începând cu lansarea versiunii 56 Chrome în luna ianuarie, orice site care nu ruleaza securizat cu HTTPS va avea un mesaj în bara de locatie pe care scrie „website nesigur“, în paginile care colecteaza parole sau carduri de credit. Va arata în felul urmator:
Aceasta este prima parte a unei etape care încurajeaza securizarea si dezvoltarea site-urilor web pe internet pentru a schimba conexiunile nesecurizate HTTP.
Într-o versiune viitoare Google Chrome va eticheta toate paginile non-HTTPS din modul incognito ca fiind „nesigure“, deoarece utilizatorii care folosesc acest mod au mai multe asteptari in ceea ce priveste securitatea si anonimitatea conexiunilor.
Ultimul pas în lansarea în etape va fi ca Chrome va eticheta toate paginile HTTP, ca fiind „nesigure“.
Impactul asupra site-urilor create pe platforma WordPress
Deci, înca o data, începând de la 31 ianuarie a acestui an, orice pagina de pe site-ul dvs., care nu este securizata cu SSL adica non-HTTPS si are un formular cu parole sau pentru carti de credit vor fi etichetate ca fiind „nesigure“ în bara de adresa URL în Google Chrome. Aceasta include pagina de conectare a website-ului creat in platforma WordPress.
Acest lucru poate deruta vizitatorii site-ului care se conecteaza la site-ul dvs., deoarece acestia pot interpreta mesajul ca site-ul dvs. web a fost compromis. Cei care se conecteaza la website ar putea interpreta, de asemenea, mesajul cum ca site-ul dumneavoastra are o anumita problema de securitate, alta decât a fi non-HTTPS.
Intre timp Google Chrome a mai fost actualizat de cateva ori, ajungand deja la versiunea 57.
Incepeti chiar de astazi modificarile la site-ul dvs. web pentru a beneficia de un website care ruleaza 100% pe SSL pentru a evita noul mesaj precum ca website-ul dvs. este „nesigur“.
Ce se poate face în cazul în care site-ul dvs. nu foloseste HTTPS
Va recomandam sa începeti prin a va uita la documentatia de support tehnic pe care furnizorul dvs. de gazduire o ofera pentru a afla cum sa configurati certificatul SSL pe serverul lor. Veti afla ca unii furnizori de hosting ofera SSL gratuit, iar altii au o metoda de instalare foarte usoara. Daca ignorati acest lucru si decideti sa configurati manual puteti intampina multe probleme.
Google are o descriere a modului în care sa puna în aplicare SSL pe site. Veti gasi, de asemenea multe ghiduri care descriu modul de configurare SSL pentru WordPress cu o simpla cautare pe Google. Dar, cu siguranta începeti, vizitând documentatia de support tehnic a furnizorului de gazduire sau de a face o cautare pe Google pentru numele furnizorului de gazduire si „instalare SSL“ fara ghilimele.
Daca ati configurat deja SSL pe site-ul dvs., felicitari!
Va rugam sa împartasiti acest articol cu prietenii dumneavoastra sa fie informati in ceea ce priveste utilizarea certificatelor SSL pe website-urile personale sau business!
Daca nu va descurcati sau nu aveti timpul necesar, va putem ajuta sa instalati certificate SSL pe site-ul dumneavoastra, fie el facut pe platforma WordPress sau custom, platforma CMS sau nu. Sau puteti opta pentru hosting BLike si certificatul SSL este gratuit (certificat SSL gratuit de la Let’s Encrypt).
Contacteaza-ne acum pentru un pachet de gazduire!