Mufele de la un laptop sunt foarte vulnerabile, din cauza șocurilor electrice, alimentatoarelor de proastă calitate, a uzurii și a supraîncălzirii mufele se pot dezlipi de pe placa de bază. Pentru repararea mufelor, laptop-ul va fi demontat complet pentru a scoate placa de bază pentru relipirea mufelor sau repararea mufei de alimentare. Reparăm orice tip și model de laptop (Acer, HP, Dell, Fujitsu, Asus, Toshiba, Sony, Lenovo, Apple, etc.).

Ce mufe reparăm sau înlocuim:

reparatii-mufe-laptop-servicii-it

Mufă de alimentare a laptop-ului

Această componentă este extrem de vulnerabilă, fiind lipită de placa de bază prevăzută cu doar 3-4 pini mici. Dacă deconectați alimentatorul într-un mod necorespunzător (spre exemplu: dacă trageți foarte tare de acesta sau deconectarea într-un unghi neadecvat) sau dintr-un accident laptop-ul a fost lovit în zona mufei, pinii se pot rupe.

Reparația aceste mufe se realizează cu foarte mare grijă, placa de bază fiind scoasă complet.

Cum știi dacă mufa de alimentare este defectă:

  • Bateria nu se mai încarcă cum trebuie
  • Mufa de alimentare se încălzește foarte tare în primele minute de la conectare

Mufă Jack audio

Mufa Jack a unui laptop se defectează frecvent din cauza uzurii, supraîncălzirii, scoaterea mufei cu neatenție din portul acesteia, accidente care pot afecta această componentă.

Puteți identifica dacă mufa de la laptop-ul tău este defectă:

  • Nu este sunet în căști dar în boxe se aude
  • Trebuie să modifici poziția mufei pentru a avea sunet

Porturi USB

Porturile USB sunt folosite intens și de multe ori nu suntem atenți când le introducem sau când le scoate din porturile respective. Scoaterea agresivă a acestora duce la deteriorarea porturilor. Pentru a evita defectarea lor, trebuie să fii mai atent când utilizezi porturile USB, nu trageți violent și nu forțați prea tare.